Ane, Thomas og børn

Vi flyttede til Tornby i juni 2015.

Jeg, Ane, er oprindelig fra Brønderslev, hvor jeg er vokset op i et trygt, ligusteromkranset parcelhuskvarter tæt på venner, skole og fritidsinteresser. Min mand Thomas er fra Jegindø, en lille ø i Limfjorden, hvor han har været vant til en frisk vind fra vest, fantastiske naturoplevelser og et lille sammentømret lokalsamfund. Vi havde derfor som udgangspunkt en ret forskellig holdning til, hvad der ville være det helt perfekte miljø at lade vores egne børn, Ea på 8 år og Alma på 5 år vokse op i.

Vi har boet et par år i lærerbolig på Horne Efterskole, hvor Thomas underviser og her forinden havde vi et enkelt år i lejlighed i Hjørring, hvor jeg arbejder. Men drevet af et ønske om at få vores eget sted faldt valget hurtigt på Tornby.

Logistik er et kodeord i enhver børnefamilie i dag og selvom vi bor i Tornby, som for nogle virker ”lidt langt ude”, så kan vi faktisk nøjes med én bil. Børnene kan følges til/fra skole på cykel ad sikker vej/små stier eller de kan gå. Jeg tager ofte toget på arbejde i Hjørring, og i sommerhalvåret har jeg ofte cyklen med i toget og så hopper jeg på den hjem. Motorvejen gør, at vi kan være i Ålborg på lidt over en halv time, så vi føler ikke, at vi savner noget ved at bo i ”vandkanten”. Det er herligt!

Tornby er absolut ideel i forhold til, hvad vi hver især og sammen ønsker at give vores to piger. Der et børnehus, som bruger naturen i sin hverdag, en skole der pga. sin størrelse er en overskuelig og behagelig introduktion til vores børns lange uddannelsesforløb og på trods af sin størrelse er idealistisk og initiativrig. Vi støtter næsten dagligt vores indbydende brugsforretning, hvor vi altid møder et utroligt venligt personale og sidst, men ikke mindst fik vi netop mulighed for at kombinere vores fælles ønsker om på den ene side en fantastisk natur lige uden for døren og på den anden side et boligområde med gode naboer, venner og fritidsinteresser tæt på.

Allerede før vi flyttede her til brugte vi Kiltplantagen utroligt ofte til bl.a. gåture, løbeture, mountainbike og langrendsski og det er så absolut ikke blevet mindre af, at vi nu er så heldige, at have adgang til den lige fra baghaven.

1